Lärare

Charlotte

Charlotte
Charlotte kommer ursprungligen från Sverige, men har rest världen över för att studera och lära ut yoga. Hon började sin yoga resa i USA när hon var 21 år gammal, och upptäckte fort vilken helande effekt yogan hade på alla områden i hennes liv. Hon valde att fördjupa sig inom yogans värld och flyttade till Costa Rica år 2014 där hon studerade yoga och fördjupade sig i den spirituella läran och de österländska religionerna under en längre tid.

Efter Costa Rica valde hon att ta sin resa vidare till Indien, där hon utbildade sig till yoga lärare. Hon undervisade därefter i USA under ett halvår innan hon flyttade hem till Sverige. Efter att ha undervisat yoga där under ett års tid flyttade hon till Indonesien och fortsatte sin utbildning inom yoga och undervisade Yin yoga på ett retreat.

Charlotte är utbildad i Vinyasa, Hatha och Yin yoga. Hennes specialitet är dynamisk Vinyasa flow där hon integrerar anatomi, core arbete och andningstekniker med grundläggande poser i kreativa sekvenser. Hennes klasser är ofta fysiskt utmanande och lekfulla och din kropp kommer att kännas ordentligt genomarbetad. Men yin yogan är den yoga form som ligger henne närmst till hjärtat. ”Yin yoga lär oss att sitta med oss själva precis som vi är, att släppa på kontrollen och acceptera det som är just nu oavsett om det är positivt eller negativt.

Jag startade Earth Yoga för att jag vill skapa en plats för människor att släppa taget på alla krav som samhället skapar och istället vända uppmärksamheten inåt.

Idag är det Charlotte som driver Earth Yoga tillsammans med Patricia.


Livia

Livia
Livia är Certifierad Virya Yogalärare (RYT-500) enligt Yoga Alliance och har även specialiserat sig i flera inriktningar som Rehab Yoga, Vinyasa, Virya strength och Mobility samt Restorative yoga. Av detta har hon dessutom skapat sitt egna koncept Body Mind Flow som hon har presenterat vid Yoga Games och vid Yoga & Dance Festival i Stockholm 2018 och som kommer presenteras vid Oslo Yoga Festival 2019.
I Livias klasser läggs mycket fokus på övergångar (mindful transitions) in till och ut ur positionerna. Hon guidar dig på ett säkert och metodiskt sätt genom klara instruktioner och effektiv användning av andetaget som främsta verktyg till närvaro och kroppskännedom. En stärkande yoga är den yoga som du anpassar till din kropp och inte tvärtom! ”Feeling in the asanas through mindful movement” är mitt motto.

Livia driver sitt yogaföretag Livia fitness och skriver också för Yoga World – https://liviafitness.yogaworld.se/


Charlotte S

Charlotte S
Som yogalärare vill Charlotte guida sina elever till en nyfiken och prestigelös inställning. Charlotte vill att alla ska känna sig välkomna och trygga oavsett fysiska och mentala förutsättningar. ”Man måste inte vara akrobat eller meditationsproffs för att kunna yoga.
I Charlottes klasser läggs fokus på att balansera energiflöden med en resa genom våra sju största chakran. Hon ser yogasalen som en säker plats där vi hittar frid inom oss själva. ”Samtidigt sticker jag inte under stol med att jag gillar att utmana. Det är när vi hamnar i det där utrymmet av hårt arbete men med en mjuk inställning som yogan kan göra sin magi.

 

 


 


Anna-Karin

Anna-Karin fann yogan för ca 7 sju år sedan och har provat på många olika yogaformer men fann ganska snart att vinyasa är den formen som passar henne bäst. För två år sedan tog Anna-Karin steget att börja sin yogalärarutbildning och är numera utbildad lärare inom Global Yoga samt även yoga-PT.Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde.

”För mig handlar yoga om flöde i kroppen och stillhet och fokus i knoppen. När andningen och rörelsen kommer i harmoni uppstår en skön känsla av moving meditation. Det jag hoppas kunna förmedla till mina medyogisar på klasser är just känslan av moving meditation och en känsla av att känna sig trygg i stunden. Jag är en grundad och lugn person men älskar när tillfällen av skratt och musik får klassen att slappna av och släppa loss.”

 
Linn-Isabell
Efter avslutade gymnasiestudier präglades de följande 15 åren av att kringresandes mestadels på egen hand, där Linn-Isabell nyfiket utforskade världen och olika kulturer. Med bas i USA och fortsatta studier utrikes djupdök hon in i olika filosofiska nyanser med praktik primärt inom Buddhism. Linn-Isabell etablerade tidigt i livet en ’Breath based’ meditation practice, enligt vägledning av läromästare på Sri Lanka, som kom att bli fundamentet i hennes liv. Då allt ständigt förändrades runtomkring förblev den inre miljön en trygg tillvaro och källan att ta sig igenom livets många prövningar. Linn-Isabell ser Yogans alla delar som ett sätt att balansera och läka och som ständigt förser verktyg att klara livets alla utmaningar. Linn-Isabell Önskar förmedla kraften i praktiken som ur en synvinkel kanske kan vara att återta kontakten med sig själv och ett sätt kultivera och integrera det i vardagen. Att finna njutning i något så enkelt som att följa sitt egna andetag sittandes likväl som i rörelse. Låta andetaget skapa utrymme att upptäcka subtila sensationer som manifesterar sig i kropp och sinne. Linn-Isabell har haft förmånen att studera för kända som okända, för närvarande löpande inom Yoga för Mary Taylor och Richard Freeman. Dagliga studier i Advaita Vedanta enligt vägledning av läromästare, samt Pranayama enligt Kaivalyadham lineage. Hon studerar även idrottsmedicin.


GÄSTLÄRARE

Suzanne

Suzanne

När sinnet stillas träder det sanna jaget fram
Sutra 3:1 Patanjali

Suzanne fastande för yogan under sin första graviditet för 13 år sen. Efter några terminer så växte nyfikenheten att få en djupare förståelse för vad det var som fick henne att må så bra efter en yogaklass. ”Gång efter gång kom jag till mattan med ett rörigt sinne och en trött kropp vilket efteråt förvandlats till en känsla av mer fokus och energi. Vad vad det som hände med mig under dessa 75 minuter?
För att hitta svaret på detta sökte hon sig till olika lärarutbildningar. År 2012 certifierade hon sig som yogalärare inom Yoga Alliance och Hatha yoga och efter det (2013) blev hon certifierad även i Yin yoga. Sedan dess har hon fortsatt att utbilda sig kontinuerligt med ytterligare fördjupning inom Yin yoga och Yoga nidra.
Suzannes klasser erbjuder en trygg och tillåtande plats, där man kan landa och hitta sitt andetag. ”Jag vill ge möjlighet att få vara där man är för stunden, utan pekpinnar, förutfattade meningar och krav.


Helena

Helena

Helena yogade första gången 2005 och praktiken har sedan dess varit en integrerad del av hennes liv. Hon fann yogan genom utmaningen som låg i dess fysiska aspekter, men det som hållit henne kvar och sedan lagt grund för dagliga praktiken är yogametodikens verktyg för personligutveckling och livslångt lärande.

Helena strävar efter att erbjuda den fysiska utmaning som individen behöver för att kunna praktisera närvaro i stunden. Klasserna bjuder in till ett lekfullt utforskande där fokus är på att erbjuda den fysiska utmaning som individen behöver för att vara i närvarande stunden. Genom rörelser som följd på andetagets skiftningar skapas utrymme – både i kropp och sinne – som Helena hoppas eleverna kan bära med sig
även utanför yogasalen.

Helena håller klasser inom Hatha, Yin och Vinyasa. Pranayama, meditation och filosofi är del av hennes egna praktik vilket ofta får genomslag i hennes undervisning.